Sziasztok!

Egészség!Mit nevezünk egészségnek?Most írhatnám ide azt a csomó közhelyet,amit nyilván már hallottatok eleget,de inkább kicsit megkerülöm ezt a dolgot!

Írtam,hogy kicsit egészségtelenül,ez alatt azt értem,hogy dohányzom.Immáron húsz éve lassan!Viszont bíztatni senkit nem szeretnék erre,higgyétek el,ez egyáltalán nem jó dolog!Büdösek lesztek,kicsit ingerlékenyebbek,ha nem gyújthattok rá,és ami a legfontosabb,betegebbek is.

Nos,akkor az egészség!Én úgy gondolom,mindig is úgy tartottam,ez a kérdés relatív!Élhetsz egészségesen,sportolhatsz heti 3 alkalommal,de egészséges sajnos ettől még nem feltétlenül leszel!Bár nagyot léphetsz felé! :)A fogyni kívánóknak mindig elmondják,hogy az első lépés,az ételek helyes megválasztása,majd az adagok csökkentése,és többszöri étkezés naponta!Ezzel mélységesen egyetértek!Mindig is kicsit túlsúlyos voltam,már gyerekként,és utána felnőttként is.Eljártam edzeni,volt hogy rendszeresen futottam,de fogyni igazából csak és kizárólag azzal tudtam,hogy elhagytam a hízlaló kajákat(sült krumpli,hamburger ,pizza stb,stb),és zöldséggel helyettesítettem őket,párolt csirkével!

Egyúttal elkezdtem számolni a kalóriákat!Ezzel el is értem,hogy 96 kilóról 79 kilóra fogyjak. Bár kétségtelenül vékonyabb voltam,az erőm is elfogyott... Valahogy nem éreztem magam jól a bőrömben.Aztán amilyen gyorsan leadtam a felesleget,olyan gyorsan vissza is jött,mert hát mint tudjuk,tud finom lenni a zöldségköret is,a párolt,és enyhény fűszerezett csirke,de messze nem annyira mint a hízlaló kaják,a szénhidrátban dúskáló virslis maxik,a jó kis házikolbász,a szalámik,amik mint tudjuk kalóriban magasan vernek mindenféle zöldséget!

Na,de akkor visszakanyarodva eredeti témánkhoz,úgy gondolom,hogy egészségesnek lenni,legelöször fejben kell.Jól kell magunkat érezni,szeretnünk kell,legalább egy picit azt amit csinálunk,legyen az edzés,munka,kötelezően elvégzendő dolgok.Majd ezután jöhetnek az általunk kitűzött célok:fogyás,erősödés,izmosodás,akármi,amiben szeretnénk változtatni,és változni!Egészségesnek lenni szerintem annyit tesz,hogy jól érezzük magunkat a bőrünkbe,és nem szenvedünk semmiféle betegségtől,a kondiciónk jó.Sokszor magunknak generáljuk a problémákat,mi saját magunk vagyunk a legnagyobb ellenségeink!Mi vagyunk azok,akik azt mondják maguknak,kövér,csúnya,vékony,buta vagy!Pedig az egészséghez hozzátartozik a megfelelő önbizalom,a saját testünk elfogadása.Ha ez megvan,és van bennünk egy egészséges (látjátok,itt is az egészséges szón van a hangsúly :) maximalizmus,akkor bármit elérhetünk! :) 

Elsőre ennyi,remélem nem untattalak titeket,a következő részben kicsit jobban belemegyek abba,hogy mivel lehet magunkat fejleszteni,hogyan lehet elérni azt a szintet,ami elegendő a változáshoz!Boncolgatom majd,hogy a koplalás,és a magunktól megvont tápanyagok hogyan befolyásolják közérzetünket,hangulatunkat!

Legyetek jók,vagy rosszak addig is,és mikor tükörbe néztek mosolyogjatok! :) 

Sziasztok!