Sziasztok! Mint ahogy az előző részben írtam, most a tápanyagok hiányáról fogok írni, a szervezetünkre nézve!

Az előző részben már írtam, hogy én is lefogytam, de ezzel együtt sokszor levert, fáradékony, és erőtlen voltam!Ez amiatt volt, mert a végén már szinte semmit nem ettem, vagy legalábbis nagyon keveset! Minden tápanyagot megvontam a szervezetemtől.Ezért is mondom, hogy a sikeres fogyás az a megfelelő, és minőségi ételekből, és a mozgásból kell, hogy álljon! Tápanyagok!Szénhidrátok, fehérjék, és vitaminok, sok-sok vízfogyasztással párban!Majd edzés, vagy legalábbis valamilyen mozgásforma! Teljes kiőrlésű pékárukat fogyasszunk, mert ezt a szervezetünk lassan dolgozza fel, ergo nem leszünk rövid időn belül farkaséhesek!Ezeket a termékeket most már szinte mindenhol megvásárolhatjuk, bár az áruk még kicsit drágább, de ennyit megér, én úgy gondolom! A fehérjék elengedhetetlenek , ha izmot szeretnénk építeni, persze csak és kizárólag edzés mellett, mert magától nem nő, és fejlődik az izom! :) Vitaminokat úgy gondolom zöldségekkel is vihetünk be, de már nagyon sok kapszula van a piacon, amit érdemes megvásárolnunk, ráadásul az áruk is elfogadható!Sokat teszünk az egészségünkért velük!Vízfogyasztás azért is fontos, mert felpörgeti az anyagcserét, és hidratálja a szervezetet.Nem leszünk fáradtak, az agyunk is jobban fog pörögni. A másnaposság tüneteit szerintem nagyon sokan ismerjük, amikor szinte széthasad a fejünk, rosszul vagyunk, na nagy részben ez is a vizhiány tünete.Az alkohol kihajtja a szervezetből a vizet, és emiatt lesznek ilyen tüneteink.Tehát igyunk sokat, pláne edzésnapon! A dietetikusok szerint amúgy változatosan kellene étkeznünk, és mindenféle ételeket kellene fogyasztanunk, mert ezzel biztosítjuk a szervezetünknek a megfelelő tápanyagokat! Ehhez egy nagyszerű segítség ez az oldal: https://kaloriabazis.hu/ 

Nekem nagyon sokat segített, mert a használata pofonegyszerű!Regisztrálunk rá, és már meg is lehet adni, hogy mi a célunk:fogyás, esetlegesen hízás, milyen időn belül! Megmutatja, hogy mennyi kalóriát tartalmaz az aktuálisan elfogyasztott étel, és mennyit ehetünk még aznap, ahhoz, hogy elérjük a célunkat!Ráadásul, még az edzés, vagy mozgás fajtánál is leírja, amit aznap végeztünk, hogy mennyi kalóriát égettünk vele! Frankó kis oldal, megéri használni! :)

Tehát összegzésképp, együnk mindenből, ne vonjunk meg magunktól semmit, igyunk sokat, és mozogjunk mellette, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkbe! Ennyit szerettem volna ezzel kapcsolatban írni,a következő részben az edzés típusokról lesz szó! :)

Addig is legyetek jók, vagy rosszak, de ha tükörbe néztek, mosolyogjatok! :) 

Sziasztok!